2017. február 9., csütörtök

Pécs-környéki nyaralás 3. rész: Odafenn a Misinán


A kellemes, de fárasztó túra és a gyors ebéd után rövidebb, de szórakoztató programot szerettünk volna a gyerekeknek, ezért úgy gondoltuk, felmegyünk a Misina-tetőre a TV-toronyba. Hosszú liftezés, szépséges kilátás, fagyi, dinó és egy meglepetés sportrepülőgép... a gyerekek tényleg odavoltak! Ha hosszabbra tervezitek a programot, a megújult pécsi állatkert és a kisvasutazás is bele fog férni!



A parkoló és a torony környezete teljesen olyan, mintha a nyolcvanas-kilencvenes évekből maradt volna itt minden. Retró utazás volt a javából! 



Fenn a kilátó nyitott részén bizony nagyon fújt a szél, ezzel szerintem minden évszakban számolhattok a magassá miatt. Viszont tényleg érdemes kitekinteni innen, csodálatos a kilátás minden irányban!

Pulóveremmel alaposan becsomagoltam a Kicsit...

... és így egészen elviselhető volt a szél.

Pécs belvárosa, Uránváros és a távolban a Villányi-hegység is látható.

A közeli reptéren éppen valami repülőgép találkozó volt, ahonnan sorra szálltak
fel a kis sportrepülők. Mi egyet egészen közelről elcsíptünk!

Az erős szél elől bemenekültünk az étteremrészlegbe, ahol aztán mindenki kapott egy adag finom fagyit. 

Várakozás közben a várost szemléltük.

A fagyi után a gyerekek nekiiramodtak, és elkezdtek futkározni - ezt nagyon utálom idegen helyen - de ezúttal kifejezetten hálásak voltunk nekik, mert ők találtak rá arra részre, amire senki nem hívta volna fel a figyelmünket. Egy kis minikiállítás van a torony éttermének különterme mögött. Bár kicsit avítt már a berendezése, mégis sok-sok érdekességet lehet itt olvasgatni. Pl. találkozhattok Komloszaurusszal, a mecseki dinóval!






2016. nyarán újult meg a pécsi állatkert, ahová nem volt időnk benézni - az orrunk előtt zárták be - és a kisvasutat sem próbáltuk ki azon a számunkra viszonylag rövid szakaszon, ami gyakorlott kisvasutazó gyerekeink számára már-már nevetséges távolságba szállítja utasait :) (Bocsánat, nem akarom bántani a Muki vonatot, nagyon jó szolgálatot tesz!)

A megújult pécsi állatkert gyönyörű fogadóépülete.

A hegyen túraútvonalakon el lehet jutni a Kis-Tubesi és a János-kilátóhoz gyalog, de ezúttal (a délelőtti túránkra való tekintettel) e sétát kihagytuk.

Jó híreim vannak (a retró kedvelői számára rossz híreim): a TV-torony és környezet hamarosan teljesen megújul majd. Ebből a cikkből részletesen tájékozódhattok arról, mik a tervek. Viszont mindez azt is jelenti, hogy 2017. évben lehetnek fennakadások a látogatással kapcsolatban... mindenképpen nézzetek utána, mielőtt nekiindultok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése