2017. július 20., csütörtök

Nyíregyházán nyaraltunk - SóstóZoo rollerrel


Országszerte méltán híres a nyíregyházi Állatpark, másik nevén a SóstóZoo. Különleges, máshol egyáltalán nem látható állatok, hatalmas fajgazdagság és folyamatos szaporulat - mindez jellemzi az óriási területen terpeszkedő, sok-sok egyedi ötlettel bíró, különleges állatkertet. Télen jártunk már itt egy egész napot eltöltve a hidegben, fűtött házról fűtött házra járva, de természetesen kihagyhatatlan program az Állatpark, ha az ember a családdal Nyíregyházán nyaral. Így a költségeinkbe belekalkuláltuk a tízezres nagyságrendű családos belépőt. A szállásunktól kb. 10 perces rollerezéssel igen hamar megérkeztünk a főbejárathoz, kíváncsian léptük át a kaput nyitás után nem sokkal. Mennyire mutat majd mást a park nyáron, mint télen?



Szerettünk volna részt venni az állatbemutatókon, ezért ehhez igazítottuk parkbéli sétáinkat: a fókabemutatón 11.00-kor, a papagájbemutatón 13.00-kor kellett ott lennünk. (Figyelem! Ez változhat! A napi programról a park bejáratánál láthattok kiírást!) Mindkét program annyira közkedvelt a látogatók körében, hogy bizony érdemes már 20-30 perccel korábban érkezni, hogy még legyen hely. 

Hétköznapi tömeg a fókabemutatón - és még gyűlt!

Látványos, vicces élmény!

Bowlingozó papagájok :)

Ezek előtt, közben, és után jó nagyokat sétáltunk az állatkert különböző részein, kis térképészeink segítettek a tájékozódásban - minden gyerek kapott a bejáratnál egy ingyenes térképet, és ők mondták, javasolták az útvonalat.

Merre tovább?

Ebédelni végül egy büfét választottunk a rénszarvasok előtt, nyugis volt, de az étel minőségétől finoman szólva nem voltunk elájulva. A Bambusz étteremben (Zöld Piramis elefántok felőli oldalán) ehettünk volna "drága menzakaját", de a napi kínálatot látva sajnos a gyerekek fintorogtak, így továbbmentünk. Később, már délután felfedeztünk és ki is próbáltunk egy harmadik helyet, a Parasztudvarnál kenyérlángost ettünk, és ez tényleg nagyon finom és laktató volt. 

Képekben mesélek tovább:

Jegesmedve testközelből - etetésre várva.

Oroszlánfókák bűvöletében.

A Zöld Piramis cápái előtt.

Az Afrika Panoráma emelt pallósoráról zsiráfokkal szemezhetünk. 

Afrikai elefántkölyök, annyira édes volt!

Páviáncsalád veszekedés közben. A gyerekek civakodtak, az anya komoly
rendet rakott köztük!!

Kis nagy marák! :) (Még szopiztak...)

Az Andok Világa lombkoronasétány még nem volt
kész, mikor korábban itt jártunk.

Innen indulnak a függőhidak!

Többször is végig kellett menni a lombok
magasságában, annyira izgalmas volt.

Érdekes információk az indiánokról az Andok Világa kiállításon.

Pelenkázás a Viktória Házban.

Megbabonázott másfél éves a ráják előtt a Viktória Házban.


Fehér tigris testközelből.

Fontos szempontok: 
  • Az ár miatt érdemes egy egész napot eltölteni itt - ha már ilyen drága a belépő, és ha már el is lehet tölteni azt az egész napot!
  • Sétáink során az Állatpark területén nem találkoztunk játszótérrel, erre ne készüljetek. Viszont ha végeztetek, mellette van Sóstó központjában a hatalmas játszópark, érdemes elnézni arra.
  • Nagy melegben vigyetek magatokkal hűtött innivalót  - nálunk két kisebb méretű hűtőtáska volt, jégakukkal, töltött kulacsokkal, így kibírható volt a nap, és készültünk harapnivalókkal is.

Tesztelésre kapott úti étel tárolók az utipoggyasz.hu-tól

Ezt az összehajtható zsákot is kipróbáltuk: két jégakkus hűtőtáska és egész napi
harapnivalónk elfért benne (meleg ebédet ott vettünk).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése