2021. július 23., péntek

Egy hétvége Bükkalján - szálláshelyünk Cserépfalun

 - Támogatott tartalom. -

- SZÁLLÁSHELYTESZTELÉS MEGHÍVÁSRA - 

Kedves invitálást kaptunk néhány héttel ezelőtt egy cserépfalusi szálláshelytulajdonostól. Meghívnak minket egy hétvégére, én pedig írjak róluk a blogba. Win-win helyzetnek tűnt az ötlet, amelyben tényleg mindenki jól jár: mi végre megnézzük azt a tájékát a Bükknek, ahová tavaly nem jutottunk el  , ők pedig megkapják a lehetőséget, hogy sok (nagy)családos szülő olvasson a szállásról, amit hónapok óta építgetnek, szépítgetnek. 




Judit és Bence 3 kisgyermek szülei, és csodálatos vendéglátók. Ők tényleg szívvel-lélekkel várják Cserépfalura az idelátogatókat. A házat, amit nemrég sikerült itt megvenniük, felújították, és használhatóvá tették családok számára, akik egyértelműen a fő célcsoportjuk. A hétvége során többször elhangzott, hogy annyira szeretik Cserépfalut, hogy maguk is szívesen költöznének ide (közeli nagyvárosból). A gyerekek legszívesebben mindig csak itt lennének. (A vendégház legkisebb gyermekük nevét viseli - Dorci Vendégház)

Péntek este, megérkezéskor ez a látvány fogadott:
Cserépfalu, Bethlen Gábor utca 16.

Biztonságos belső kert.

Kedves kis tornác, kedvencem a sárga kiskapu :) 


A hátsó házikóban összesen 8-an férnek el, mi hatan nagyon kényelmesen megvoltunk benne. Az első házban 4 vendég tud megaludni. Tudjátok, nekem a tisztaság az egyik bekattanásom, teljesen ki tudok borulni, ha egy szálláson valami koszos, rendezetlen, ápolatlan. Azt hiszem, ettől itt nem kell tartani, ugyanis Bence egy nagy takarítóvállalat hűséges alkalmazottja, s bár ma már munkahelyi keretek között rég nem takarít, a kezében van az alaposság és a precizitás. Náluk nem fogtok mocsokkal, porral találkozni, az biztos, mert Bence számára a tisztaság _alap_!

Patyolat tisztaság és rend mindenhol.

Esti hangulat a tornácon.

A hátsó ház bejárata. Innen jobbra, a tornácról
nyílik az emeletes ágyas szoba, külön fürdővel.


Judit nagyon jó ízléssel rendezte be a szobákat. Igyekezett szép, hasznos, ugyanakkor egymáshoz passzoló bútorokat választani, nekem nagyon bejön a falszín és az ágytakarók vidám kombinációja. A matracok nagyon kényelmesek, az ágynemű is kellemes tapintású. A törölközőkből minden személyre jutott egy nagy, egy közepes és egy kicsi. Hajszárító is van az egyik fürdőben. Ja igen, mert a hátsó házban kettő fürdő van, mindkét szobához egy. 

A hátsó ház szülői hálója - de itt is elfér 2 (rácsos ággyal 3) gyerek.

Az első ház berendezése is nagyszerűen sikerült!

Ez a harmónia fogadja a belépőt az első házban.

A gyerekek persze azonnal megrohamozták az épített emeletes ágyakat, kis vita után gyorsan eldőlt, ki hol alszik majd. Van két rövidebb ágyacska - ezekbe kerültek a kisebbek egymás fölé - és két hosszabb. (Ezen a hétvégén a legnagyobb fiúnk táborban volt, ezért "csak" 4 gyerekkel utaztunk.)

A gyerekek kedvence: épített emeletes ágy 4 főnek!

Vitathatatlan, hogy a legnagyobb sztár a hétvége alatt a JÁTSZÓSZOBA volt, amit Juditék saját játékaikból raktak össze. Biztos nálatok is vannak olyan "másodjátékok", amikkel a gyerekek ritkán játszanak. Nos, mióta ezeket áthozták a cserépfalui ház játszószobájába, azóta a saját gyerekeik is lelkesen játszanak saját, nem-annyira-szeretem játékaikkal. :) Már megérte! Nekünk pedig főleg. Egyik reggel a srácok hagytak minket tovább aludni, mert mind a négyen átvonultak a játszószobába, és komoly építésbe kezdtek. Mi pedig mindeközben a kényelmes ágyunkban pihengettünk! 

A játszószoba az egyik melléképületben kapott helyet.

A kertről sem szabad megfeledkezni, a hátsó kert egy kis oázis a gyerekek számára. Van itt mérleghinta, csúszda, hinta, labda, homokozó, más játékok. Bence már első este felajánlott óvodásunknak egy bringát, bölcsisünknek egy futóbciklit, kisiskolásunknak egy rollert. 


Fészekhinta, mérleghinta, de van itt minden más is!


Kerti sütögetéshez, közös együttléthez a fedett szaletli szintén itt hátul fekszik. A kertben található két nagy kutat hatalmas, kifejezetten ide vágatott, kör alakú vaslemezzel takarták el a teljes biztonság érdekében. A vaslemezre behajtani tilos jelet festettek, hogy mindenki értsen a szóból. :) 

Fedett szaletli - a nagy közösségi tér kemencével, mobil tűzrakóval.


A Bethlen Gábor utca csendes, békés, a kapuból látni a híres Milleniumi kilátót. Hogy merre jártunk, mit fedeztünk fel a környéken, következő bejegyzésemből kiderül.  

Ez a kilátás a kapuból!!

Amint elkészül a vendégház saját oldala, azonnal megosztom majd itt is a cikkben, addig a szallas.hu-n találjátok meg őket. DORCI VENDÉGHÁZ, Cserépfalu

Ha szeretnéd, hogy a Te szálláshelyedről is készüljön egy ehhez hasonló precíz leírás, őszinte bejegyzés a Barangoló család blogon, vedd fel velem a kapcsolatot a barangolocsalad@gmail.com címen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése