2023. április 6., csütörtök

Könnyed séta a Koloska-völgyben



Egy időben sógornőmék évi rendes nyaralása Balatonfüreden telt. Ezekben az években mondogatta nekem, hogy mennyire jó a Koloska-völgy, és mennyire szeretnek oda ellátogatni, nem tudják megunni, akárhányszor járnak is arra. Mi akkoriban nem jutottunk el, most viszont végre igen! A Vadaspark parkolójában hagytuk az autót, itt kezdtük kis sétánkat. 

A Vadaspark szabadon látogatható 8-16 óra között minden nap, fizetni nem kellett. Van két kis kilátó tornyocska (létrásak), békésen legelgető állatok, néhány pad. Az egész nem nagy, és csendben kell lenni. Ezt elmondtuk a gyerekeknek is. Itt történt meg, hogy a csendben lét tisztázása után kissé eltávolodtam a családtól, ilyenkor fotózgatom a helyszínt. Egyik gyermekem messziről ordít nekem: - Anyuuuu! Rohanok, szaladok oda, hogy mi van, mondjad. - Tudtad, hogy itt csendben kell lenni? - ordítja felém artikulálatlan hangon. (.....) Hát igen. Biztosan unalmas lenne ezek nélkül a kis szösszenetek nélkül az élet. :) 


Hangulatos bejárat. 

Kutyus szobra.

Tájékoztató táblák az állatokról. 

Ilyenek a magasles-kilátók.

Szarvasok balra.

NEM tudsz eltévedni. :)


A Koloska-völgy felé vezető út teljesen egyértelműen ki van táblázva a vadasparktól. Nem lehet eltévedni, akinek itt sikerül mégis, az nagy művész. Van egyébként egy trükkös helyen eldugott geoláda itt, érdemes megkeresni, tetszeni fog a gyerekeknek. És egy másik: ezt nem keresük meg.


Mondom, hogy lehetetlen eltévedni. :)


Virágzó Koloska-völgy

Kegyhely is van.

Geológiai érdekességek.


A Koloska-völgyben megettük kis tízórainkat, ezután a legfőbb attrakciót az adta, hogy egy kidőlt, de még ÉLŐ fa ágain csimpaszkodott a csapat mindenféle pózokban. Majomparádé. :) Szerintem itt mindenki ezt csinálja (előttünk is volt egy család, ugyanezt adták elő). 


Tényleg kidőlt! 


A bicikliző családok haladtak el mellettünk, néhányan piknikeztek, mások sütögettek - van egy csomó tűzrakó és pad. Viszont szomorúan láttuk, hogy a forrás és a kis tó - kiszáradt. A völgyben hosszan lehetne túrázni, egy közeli kilátót felkeresni, megmászni, nekünk azonban be kellett osztanunk az időnket, és ezek sajnos már nem fértek bele. Így is örültünk, hogy végre láthattuk a családban oly sokat emlegetett, kedves kis Koloska-völgy szívét.

Szeretnél havonta friss, tartalmas információkat kapni barangolásainkról, kirándulásötleteinkről, múzeumlátogatásainkról, jó szállásokról? Iratkozz fel hírmagazinunkra:

BARANGOLÓ HÍRMAGAZIN FELIRATKOZÁS



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése