2014. szeptember 11., csütörtök

Szivárvány a balatonlellei Kishegy fölött



Kimerítő, tikkasztó Kis-Balaton napunk után másra sem vágytunk, mint visszajutni a kempingbe minél hamarabb, hogy a Balaton kellemes, hűsítő vizében megmártózhassunk a nagy kirándulás után. (Amire azért indultunk el, mert reggel úgy festett, egész nap esni fog.) Mire felkeveredtünk az autópályára, Tihany irányából vészjósló fekete felhőket láttunk közeledni. Nem jó ez így, mi fürödni akarunk! Ahogy közeledtünk, egyre jobban látszódott, hogy itt kérem szépen ismét Murphy barátunk törvényei érvényesülnek. Kirándulás = hőség, esti pihenő a kempingben = hideg, eső. Nem fogsz ki rajtunk, időjárás! Fogtuk magunkat, és lekanyarodtunk a pályáról előbb, mint terveztük, hogy egy csodálatos panorámájú helyről nézzük végig a Balaton fölött átvonuló vihart. 

Ez pedig a balatonlellei Kishegy




Sok itt a présház, a borászat, mint később megtudtuk, "kisvonat" hozza fel az érdeklődő turistákat Balatonlelle központjából. Emlékeztünk rá tavalyról, amikor egy geoláda miatt keveredtünk ide (a geoláda linkéjén kiváló útleírást kaptok), hogy a kilátás innen páratlan, és van egy étterem, amelynek teraszán ebben gyönyörködve lehet étkezni. Gondoltuk, egyszer élünk, üljünk be, együnk valami szerényet, és nézzük a vihart.

Lélegzetelállító kilátás!

Az étterem, amire emlékeztünk, a Majthényi Présház volt. 




Mint éttermet, hát, finoman fogalmazva nem tudom teljes szívemből ajánlani, mert amit kaptunk, az sajnos hagyott némi kivetnivalót maga után. (Külön cikket érdemelne a balatoni éttermek, étkezdék szánalmas, borzalmas, gyakran ehetetlen!! színvonala, és ehhez képest igen magas árai.) 


Az étterem teraszáról páratlan a kilátás!

Viszont mégis hálásak vagyunk a pincérnek, aki látta, hogy a vihar elől menekülünk, mert egy foglalt asztalhoz engedett minket leülni. Ez az asztal éppen a sarokban volt, a terasz legvégén. Mint utóbb kiderült, ennek nagy jelentősége lett.

Ugyanis tényleg elkezdett esni. Csakhogy közben hétágra sütött a nap is!


Felhők találkozása a Balaton felett. Süt a nap, közben zuhog az eső.

Eső és napsütés következménye pedig nem más, mint... 


A szivárvány.

A szivárványt a hosszú terasznak egyetlen asztalától lehetett látni, a legutolsótól, ahol mi ültünk.

Nagy ajándéknak éltük meg ezt!



A Kishegyi Parkerdő turistatéképe.
Katt a nagyobb képért!


És elárulok egy titkot. Aznap este a kempingben, igaz, már nyolc óra után, de tudtunk fürdeni a Balatonban! A gyerekek nagyon élvezték, hogy fektetés helyett fürdőruhában spurizunk be a vízbe. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése