2014. november 2., vasárnap

Négycsillagos Zalakaros


Édesapám nyáron megpendítette, hogy szeretne ősszel egy "családi összetartás" nevű utazást szervezni a két lánya családjának, amin ők is felhőtlenül együtt lehetnek az unokákkal egy jó helyen, és mi is kikapcsolódhatunk egy kicsit. Magam sem gondoltam volna, hogy a meghívás majd egy olyan luxus, négycsillagos-superior szállodába szól majd, mint a zalakarosi Hotel MenDan, de ettől függetlenül, és ezzel együtt is örömmel fogadtuk el az invitációt. :)  Később kiderült, hogy nagy családunkból mások is kedvet kaptak, összesen 17-en voltunk! 


Azt gondolnád, hogy mindez négynapos állandó együttlétet jelentett, de nem. Ez a szálloda olyan nagy, és persze minden kiscsalád külön lakott, örültünk, ha a két befizetett étkezés közül az egyiken találkoztunk! Nagyobb esély volt a wellness részlegben összejönni pezsgőfürdőzés vagy szaunázás közben, mint a folyosón összefutni... :)


A kép forrása a szálloda honlapja.

Az októberi négynapos hosszúhétvégén - biztosan emlékeztek - majdnem végig szakadt az eső. Ezért külön öröm volt, hogy a szálláson száraz lábbal, kabát nélkül, papucsban juthattunk el A pontból B pontba. Például a reggelizőasztaltól felállva a klassz, programokkal és lehetőségekkel teli játszóházba. (Itt óvónéni vigyáz a 3 éven felüli gyerekekre, de a kisebbek is bemehetnek szülői felügyelettel.) 


A fotó a szálloda honlapjáról származik.

Hasonlóan kényelmes a szobából fürdőruhában, fürdőköntösben, papucsban átsétálni, átliftezni a wellness részlegbe, ahol 3 különböző hőfokú medence várja a pancsolni, úszni vágyókat: a 100 %-os termálvíz, az egyharmad hideg víz - kétharmad termálvíz, illetve a kétharmad hideg víz - egyharmad termálvíz. Ha már Zalakaroson van az ember... :) A picike gyerekmedence szintén kellemes meleg.

Liftezünk, ami a gyerekeknek üvegfal nélkül
is nagy élmény, hát még üveggel!

Sétálunk fürdeni: papucsban, köntösben.

Megérkeztünk a többszintes wellness-részlegbe.


A szaunavilágban újabb és újabb aromás feltöltésekkel (szaknyelven szeánszokkal), finn szaunával, gőzkabinnal kényeztetik a szállóvendégeket, plusz ezen a részlegen lehet kipróbálni mindenféle zuhanyokat. Egy szinttel feljebb masszázsra lehet jelentkezni, és napi többször ingyenes fitnessz-edzések vannak a tornateremben. 

Esténként élőzene, tánc és sztárfellépők a svédasztalos vacsora közben, mi Radics Gigi és Vastag Csaba fellépését láttuk, hallottuk. 

Persze a gyerekeket még a sok benti program ellenére sem lehetett négy napig fedél alatt tartani. Így kerültünk a Kis-Balaton Házhoz, és ezért mentünk el sétálni Zalakaroson. Ahol a templom mögött egy ilyen szuper játszótérre bukkantunk:




A szép új Isteni Irgalmasság templom kívülről...

... és egy gyönyörű részlet belülről.
Mindenképpen érdemes megnézni az oltárt, csodálatos!

Ha már Zalakaroson van a család, vétek kihagyni a legnagyobb attrakciót, a híres fürdőt, ahol néhány éve a Vízipók Vízibirodalom várja a gyerekeket. Sajnos ide egy kisebb vagyonért tudtunk bemenni - ha jól emlékszem, kb, 10.000 Ft-ot hagytunk ott összesen a belépőkért, szekrényekért. A képek alapján döntsétek el Ti, megérte-e:  :) (Na jó, elárulom, hogy nagyon jól éreztük magunkat!! Kaját viszont vigyetek, mert a büfében nem csak rabolnak az árakkal, de a minőség is gyalázatos.)












Zalakaroson, ugyanúgy, mint minden más idegenforgalmáról híres településen a nagy szállodák mellett klasszikus vendégházakban is lehet szállást foglalni. (Balatoni árakkal számolhattok nagyjából, azzal a különbséggel, hogy a termálvíz miatt itt egész évben szezon van.) Sok az idős német gyógyulni vágyó turista, de örömmel tapasztaltam, hogy nagyon sok a fiatal, családos, kisgyerekes szülő! Hajrá Zalakaros!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése