2017. augusztus 24., csütörtök

Okosan pakolni, kényelmesen utazni


Nagycsaládosként, az autóban évről-évre egyre szűkülő térrel számolva bizony borzasztó fontos, hogy mennyi a csomagunk és ezek hogyan, milyen alakban és méretben foglalják a helyet. Ezért is örültem a felkérésnek az Útipoggyasz.hu webáruház kitalálójától, létrehozójától, Szilvitől - aki egyébként maga is vállalkozó édesanya - hogy teszteljem néhány terméküket és ezeket mutassam be a blogon. Bár a szendvics és snack csomagolásról röviden írtam már egy korábbi bejegyzés végén, az igazi tesztelés részletes leírását végül a nyár végére hagytam, mivel július-augusztusban háromszor sikerült használnom azokat a bőröndrendszerezőket, amikbe aztán teljesen bele is szerettem. :)

A cikk megjelenését a www.utipoggyasz.hu támogatta.


Egy éve, mikor a költözésünk előtt lomtalanítási ötleteket kerestem, találtam rá Marie Kondo: Rend a lelke mindennek c. könyvére. A szemléletmód, amit az ún. KonMari módszer adott nekem, nem csak a költözésben, de a tárgyaink helyes elpakolásában, raktározásában és természetesen az utazásainkra való csomagolásban is segített. A bőröndrendszerezők használatával ezt a tudást csak tökéletesíteni lehet! Íme egy konmarisan hajtogatott gyerekruhaadag részlete a bőröndrendszerező csomag legnagyobb rekeszében:

Konmarisan hajtogatott 1,5 évesre való gyerekruhák bőröndrendszerezőben.

A szett "kütyütárolóját" rendhagyó módon a fehérneműk tárolására használtam - elő a fantáziával! 

Szintén konmarisan hajtogatott gyerekruhák óvodás méretben.

Telik a bőrönd, amibe 4 ember 1 hétre való  ruháit csomagoltam....

2 gyermek teljes tábori ruhatára osztott rekeszben!

A tisztánlátás kedvéért ez nem a létező legnagyobb bőröndméret! A közepes
bőröndbe 4 ember: két felnőtt, két gyerek ruhája fért végül.

És ez már egy másik út, másik csomagolás:





4 gyerek teljes heti felszerelése egyetlen közepes méretű bőröndben.

A szettnek, amit Szilvitől kaptam, négy része van: a nagy ruha- és ingtároló, a kütyütartó (mint említettem, ennek idén főleg alternatív módon vettük hasznát), a nesszeszer és a cipőtartó zsák. A nesszeszer funkcióján nem változtattunk, a cipőtartót pedig szennyeszsáknak használtuk:

Egy heti szennyes egy családos tábor végén.
Nagy zsák: 2 felnőtt, 2 gyerek koszos ruhái,
kis zsákok: a tőlünk külön alvó kis táborozók szennyese.

A nagy színes zsák, amit a fenti képen láttok, egy borítéknyi csomagba fér bele összehajtva, puha, selymes tapintású, kényelmes anyagú, márkája szerint Reisenthel Mini Maxi (Lollipopp). Nem csak szennyestárolásra alkalmas, akár állandó társunk lehet a mindennapokban: összehajtható pici mérete miatt akár egy kisebb női táskába is kényelmesen belefér, hogy egy nagyobb bevásárlás után előkapjuk. Miért szeretem? Nagy fülei vannak, akár vállra vehető, hatalmas teherbírású, zippzárral összezárható, valamint egy kis zseb is van az oldalán pl. papírzsebkendőnek. 

Egész napos hideg élelem a Reisenthel Mini Maxi táskában, a nyíregyházi
állatkertben töltött napunkon.

Szerettem még a szendvics- és snackcsomagolásra alkalmas Snack'n'Go valamint Boc'n'Roll termékeket is: újrahasznosíthatóak, könnyen tisztíthatóak, kényelmesek és praktikusak. Hogy még szépek és vidámak is, az meg egy extra jó tulajdonságuk! Szerettem, hogy a snackes tasak kiürülése után nem kell dobozokat pakolgatni a táskában, hanem a pehelykönnyű anyagot összehajtom, és egy zsebkendőnyi helyen elfér, akár zsebben. Szerettem, hogy a szendvicset kicsomagolva mindahányszor az ölembe véve, asztalra téve, tiszta felületre tehetem, s így ehetem meg. 

Itt láthatóak használatban:




Ezek a praktikus termékek a kezdődő iskolaszezonban hűséges társai lehetnek gyermekeinknek a szünetekben, napköziben! Különösen most, hogy a www.utipoggyasz.hu akciót hirdetett: a Barangoló család olvasói szeptember 30-ig 10% kedvezményt kapnak a Roll'eat termékek vásárlásakor!


KUPONKÓD: BARANGOLOCSALAD

Használjátok ki a lehetőséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése