2019. február 10., vasárnap

Utazóbőrönddel jártuk be a Szépművészeti Múzeum Képtárát

Adott volt:
- egy négynapos februári síszünet mindenféle kötelező program nélküli szombatja
- egy napok (!!) óta teljesen egészséges család 
- szabad kapacitású nagyszülők
- nagyszülőkhöz vágyó kicsik
- nagy családi autó 4 hete (!!) szervizben

Ebből lett:
- 1 és 3 éves boldog kicsik kora délelőtti átvitele a szintén boldog nagyszülőkhöz
- 7, 9 és 11 évessel felülés a 30-as buszra, leszállás a Hősök terén
- jegyváltás a Szépművészeti Múzeumban (sajnos nem ingyenes szombaton érkeztünk), plusz utazóbőrönd 2000 Ft/család, szintén itt fizetendő
- cuccaink biztonságba helyezése az alagsori ruhatár csomagmegőrzőjében (100 Ft-os érme előny, de a ruhatár ingyenes)
- kofferek kiváltása a recepción, hihetetlenül kedves önkéntesek segítségével
- INDULÁS A KALANDRA!




(A múzeumban nem szabad sem vakut, sem állványt használni, ezért minden képünk homályos, bemozdult lett. Alig tudtam néhányat kiválasztani közülük, hogy betegyem a bejegyzésbe. Bosszankodva láttam másnap, hogy a 20. Story Gála résztvevői természetesen vakus képeken szerepelnek - ugyanitt. )


Mivel az utazóbőrönd tartalma szezonálisan változni fog, mi februárban a Télvarázs c. variációt próbálhattuk ki: szarvasokkal, angyalokkal "repültünk át" egyik korból a másikba. A gyerekek érdekes, de nem túl nehéz feladatokkal találták szembe magukat az igényes, kifejezetten szép kivitelű Útitervben. 



Az egyszerűség és a békesség kedvéért ezúttal én olvastam fel a szövegeket, de persze lehet hagyni, hogy akár az egészet ők oldják meg, felnőtt segítség nélkül. Vannak kis kanapék, ülőkék, fa padok itt-ott a termekben, vagy ha engedte a teremőr néni, a fűtőtestek párkányait használtuk a bőrönd lerakásához. Mert a bőrönd nem pehelykönnyű ám! Eleve valódi fa, és a tartalma sem csak papír és ceruza: van benne illat, szín, és bizony még tapogatni való dolgok is! Csupa izgalom egy gyereknek! Az enyéimnek külön tetszett (mondhatni teljesen odáig voltak tőle), hogy a bőrönd készítői még arra az egyszerű igényre is gondoltak, hogy ha kitörik egy ceruza hegye, legyen hova hegyezni azt, ezért van mini kuka a kofferben!

Bolyongunk a gyönyörű térben.

Ezen a szombaton egyébként rajtunk kívül még sok család tette magát próbára.  Az önkéntesek a recepción azt mondták, hogy 20 db bőrönd várja a kalandorokat. Egy út a megfejtéssel kb. 1 órát vesz igénybe, tehát hamar tudnak gazdát váltani.


Kihúzható fiókok a több száz éves könyvborító-
-rekonstrukcióknak

A feladatokról és a konkrét képekről NYILVÁN nem fogok itt semmit elárulni, hiszen ez felérne a spoilerezés bűnével. De azért annyit elmondhatok, hogy már az is hatalmas élmény, hogy csodálatos képek, alkotások között bolyongunk a gyerekekkel! Hát még ha felfedezni-való feladatok is társulnak mindehhez...! A megfejtések minket, szülőket is lekötöttek, nem ásítozva unatkoztunk mellettük, hanem velük kerestük a megoldásokat.

Ennek most vége, de jövünk legközelebb!

A délelőttöt az alagsorban található bisztró-étterem tesztelésével zártuk, mivel voltak még további terveink a délutánra. Az ételek finomak voltak (semmi extra), viszont az önkiszolgáló jelleg ellenére bizony egyáltalán nem volt barátságos az áruk! Az viszont mindenképpen pozitív benyomást keltett, hogy a hatalmas étkezőben mindenki le tudott ülni, volt bőven hely. A finom kávé után a Holnemvolt Parkba vettük az irányt, de ez már a következő bejegyzés témája lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése