2023. május 8., hétfő

Négycsillagos szállásunk Sopron szívében - Hotel Palatinus


Mikor kiderült, hogy a meghívásunk Kismartonba és Fraknóba IS szól, világossá vált számomra, hogy kétnapos lesz az utazásunk. Ugye senki nem akarja a gyerekek torkán egyetlen napon lenyomni egy kastély és egy vár megismerését? (Ebben az esetben éppen a kedvüket vennénk el attól, amire pont meg akarjuk hozni...) Nem, nem, semmiképpen nem lehet egy nap megnézni ezt a két tartalmas látnivalót! Mindkettő külön napra szóló program, mindkettő után már csak valami lazább következhet, és mindkettő megismerését a délelőtti-koradélutáni napszakra tenném. Ezért, ha Burgenlandban barangolunk, szükséges aludni valahol, legalább egy éjszakát. Mi ezúttal a Hotel Palatinusban**** kaptunk lehetőséget megszállni. Természetesen azonnal megnéztem, hová esik Sopron belvárosán belül ez a szálloda. A térkép a Szent Orsolya teret mutatta - és mivel ismerem már valamennyire Sopront, azonnal tudtam, hogy ez bizony csodálatos lokáció, innen minden fontos belvárosi helyszín csupán pár perc séta!

A Hotel kapcsolattartója előre jelezte, hogy autónkkal parkolhatunk az épület belső udvarában, amennyiben az befér a kapun. A megadott méretekbe éppenhogy belefért a Galaxy, így megpróbáltunk beállni, de előtte a Templom utcai sorompón engedtettük be magunkat - itt sem jöhet be akárki a Hotelre hivatkozva, csak a szálloda vendégei, ellenőrzik. A nagy családi autó éppenhogy befért és még a belső udvari parkolóhelyre is be tudtunk állni gond nélkül. Ami igazán jól jött, mert hatalmas zuhé vette kezdetét, amint elkezdtünk kipakolni. Egy éjszakára azért nem hoztunk sok cuccot, hamar beszaladtunk a lobbyba. 

A hotel bejáratánál.

Lobby

Recepció

A recepciónál a szokásos ügyintézés, becsekkolás alatt a gyerekek ücsörögve várakoztak, mindent kíváncsian megnéztek, térképeket, szórólapokat lapozgattak. A szobákat egymás mellé kértük, egy háromágyas, és két darab kétágyas szobát kaptunk. Gyors elosztás: ki hol alszik, bepakolás, majd egy kis felfrissülés után már indultunk is az esti vacsorahelyszínünkre (erről külön írok majd). 

Gyönyörű, ragyogóan tiszta szobák, igényes berendezés.

Csillogóan tiszta fürdő.



Három szobánk egymás mellett.

Fantasztikusan jót aludtam ezen a helyen, ez szerintem egyrészt a majdnem tökéletesen sötétet varázsoló függönyöknek köszönhető, másrészt a kényelmes matracok, ágyneműk biztonságos puhasága adta az éjszakai nyugalmat. Meg persze az, hogy a legkisebb gyerekünk is öt éves, immáron nem kell óránként, kétóránként kelnem senkihez. Az órámat úgy állítottam be, hogy ha kialudtam magam, el tudjak menni a reggeli misére a szomszédos templomba az orsolyitákhoz. A velem alvó lányokkal ezt előre megbeszéltem este, így senkit nem ért meglepetésként, hogy negyed nyolc előtt egy perccel kilépek az ajtón. A 7:15-ös misére 7:14-kor indultam, és odaértem - ennyire közel van a két épület egymáshoz. 
Szent Orsolya tér

Mise végén

Oltár

Ezt a képet a Hotel bejárata előtt készítettem.

Ezt pedig abból a szobából, ahol 
a nagyobbik lányom aludt. 

Mire visszaértem a szálloda épületébe, a gyerekek már felkeltek, felöltöztek, készen álltak a reggelire, Férjem is felkelt. A sok finomság pedig készen állt arra odalent, hogy elpusztítsuk őket. Egy egész kosárlabdacsapattal osztoztunk a svédasztalon, akik bajnoki mérkőzésre érkeztek a városba. A gyerekek ámulattal nézték a minimum 215 cm-es játékosok közlekedését az átlagos méretű ajtókon. :) Ám a reggeli kínálat még az óriásoknál is jobban érdekelte őket! Nagyon belaktunk, volt miből, bőségesen! 

A kamaszok nem ragaszkodtak hozzá, hogy összetoljuk az asztalokat.
Ők külön ettek. :)

Reggeli kínálat egy része.

Reggeli kínálat másik része.

Italok, müzlik.

Kicsekkolás előtt én még elmentem egy rövid sétára, egy gyors szakmai találkozóra a Tourinform irodához. Itt el kell mondjam őszintén, hogy sok Tourinform irodában jártam már korábban (ennek az elődjét is láttam), de a felújítás után ez a soporoni olyan szép lett, hogy körbefotóztam! Minden elismerésem a tervezőé! És végre egy iroda, ami szombaton és vasárnap is nyitva tart (2023. április 1. óta 9:00-17:00-ig minden nap)!!! Óriási információs pakkal sétáltam ki az irodából, nekem ez szakma, és szeretem a színvonalas szakmai kiadványokat. 

Séta a Tourinform iroda felé
az Új utcán.

Van gyereksarok az irodában!

Római emlékek házon belül...!!


A soproni Tourinform épülete kívülről.

Ha megfordulsz, a Tűztornyot látod!

Kislányommal, aki lelkesen elkísért erre a kis reggeli sétámra, elbattyogtunk néhány lépés megtételével a Fő térre, hogy megnézzük, milyen lett a felújítás után. Megállapítottam, hogy CSODÁLATOS. (2019-ben igencsak fel volt túrva). Hamarosan nyílik itt a MÚZEUMNEGYED! (Miután kicsit beleástam magam, hogy pontosan mi is lesz ez, azóta nagy vágyam, hogy bemutassam majd Nektek, mert ez egy csoda lesz, nem túlzok, az egész országban nem lesz párja annak, ami itt szép csendben(?) felépült Sopron szívében.)

Itt lesz a Múzeumnegyed! Hamarosan megnyílik.

A Kecske-templom és a
Szentháromság szobor

A Hotel Palatinusnak köszönjük a szíves vendéglátást, a velünk személyesen vagy e-mailben kapcsolatba kerülő alkalmazottak kedvességét és türelmét. Ha arra jártok, keressétek meg a vendégkönyvbe írt bejegyzésemet! :)  

A cikket a Hotel Palatinus támogatásával írtam, a szállást felajánlásként kaptuk, de véleményem ettől a ténytől függetlenül őszintén pozitív. 




Szeretnél havonta friss, tartalmas információkat kapni barangolásainkról, kirándulásötleteinkről, múzeumlátogatásainkról, jó szállásokról? Iratkozz fel hírmagazinunkra:

BARANGOLÓ HÍRMAGAZIN FELIRATKOZÁS


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése