2023. január 12., csütörtök

Kipróbáltuk a ZumyZoom gyerekfényképezőt - tapasztalatok


Kedves megkeresést kaptam 2022 decemberében. Bányai Zita írt nekem, aki a ZumyZoom gyerekfényképezőgépek hazai forgalmazója. Arra kért, hogy teszteljük le egyik terméküket, és írjam le őszintén a véleményemet róla. Személyes találkozásunkkor kezemben volt mindegyik típus, közös döntéssel végül a legújabb, de kisebb méretű gépet választottam.

Ez a cikk NEM tartalmaz műszaki paramétereket vagy árakat, kizárólag személyes tapasztalatokat. A ZumyZoom saját oldalán minden részletet megtalálhattok és számos aranyos kivitelből válogathattok! Kérdés esetén Zita mindenre válaszol Nektek, írjatok neki bátran!A védőfólia még rajta, gyönyörű állapotban.


Töltő és akasztó egyben.


Mi azért választottuk a kissárkányos mintájút, mert unisexnek gondoltuk. Kisebb gyerekeinknek tényleg nemtől függetlenül, kivétel nélkül nagyon tetszett ez a minta! (A nagyok már nem foglalkoztak ilyen dedós dologgal. :) ) 

A kissárkányos gép:

 • pehelykönnyű
 • kaptunk hozzá lencsevédő kupakot - ez is a dizájn része, ami nekem külön tetszik
 • kaptunk még nyakba vagy csuklóra tehető textil akasztót - ami egyben a töltője is!
 • érintőképernyős, a gyerekek számára egyértelmű a kezelése
 • egyszerű képeket készít, nem lesz magazinminőség
 • ugyanakkor boldoggá teszi a gyerekeket, és megvan az az érzésük, hogy ők fotóztak
 • videók felvételére is alkalmas
 • vannak benne játékos grafikák, de NINCSENEK rajta játékok (ez nekem fontos volt és Zitának is szempont)
 • szelfizésre és normál fotózásra is képes.
 • Néhány példa arra, mit tud természetben és benti fények mellett:

Erős napsütésben


Alkonyatkor

Egy szobában tárgyfotó

Könyvrészlet fotója

Kinek lehet jó ötlet egy ilyen fényképező?

Aki állandóan elcseni a szülők telefonját, leejti és eltöri (megtörtént eset nálunk).

Aki meglepő képeket készít rendszeresen a saját lábujjáról mobillal (velünk gyakran előfordul).

Nem kellett sokat keresnem a gépemen
ezért a képért...

Aki kisgyermekként érdeklődik a képalkotás iránt, de még túl kicsi ahhoz, hogy saját mobilja vagy komolyabb fényképezőgépe legyen.

Aki barangolás, kirándulás közben maga is szívesen fotózna, de a szülei sosem engedik (mert a saját mobilukkal ők is fotóznak). Emiatt nyavalyog és sosincs nyugalom. 

Gyerkszoba részlet közelről...

... és távolabbról.

Dégi Festetics-kastély karácsonyfája

Az összes példafotót, kivétel nélkül mind gyerekek készítették. Én csak elővettem és elraktam a gépet.Tapasztalataink kb. 3 hét használat után

Ebben a három hétben volt 1.5 hét téli szünet, sok kirándulás, családi rendezvény és egyszerű hétköznap is. A gyerekek kezében majdnem minden nap megfordult a kis gép. Készítettek vele vidám grafikus szelfiket és portrékat idehaza. Vidókat is felvettek. Mikor kirándultunk, ők is fotózták a tájat, a látnivalókat. Utóbbi esetben inkább a 10 évesünk jeleskedett fotózásban, a többieknek fontosabb rohangásznivalójuk akadt. 

Egy példa a grafikus, játékos fotózásra :)


Nagyon pozitív összességében a véleményem:

 • Mert igen, a kisgép nem a legcsodálatosabb minőségű képeket készít, és hamar lemerül, ha visszanézünk rajta valamit. Főleg a videólejátszásokat nem bírja. (Ennyi a negatívum, amit említenék.)
 • DE: a gyerekek számára óriási öröm, hogy maguk dönthetnek arról, mikor veszik a kezükbe a SAJÁT gépüket!
 • Nekem szülőként pedig óriási öröm, hogy mindvégig tudom: nem fognak rajta játszani és váratlan online tartalmakra bukkanni! Hanem CSAK FOTÓZNAK VAGY VIDEÓZNAK VELE! 
 • A gyerekek egymásról is készítenek felvételeket, olyan szituációkban és pillanatokban, amikor mi szülők mást csinálunk. Ezek a felvételek édesek, cukik, és sosem készültek volna el, ha nincs ez a kisgép. Sajnos nem tudok példát mutatni, mert túl jól sikerült direkt képek ezek a gyerekekről, hogy betegyem egy nyilvános blogposztba.

Köszönjük, ZumyZoom a sok közös élményt!
Útitársunk maradsz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése