2016. április 30., szombat

Anna-réti játszótér a Normafa Parkban



Azt mondták a meteorológusok, hogy hétvégére pocsék idő várható. Múlt csütörtök délután viszont - az egyetlen napon, mikor nincs senkinek semmi dolga családunkban délután - ragyogó napsütésben hoztam el a gyerekeket az oviból, suliból. Gondoltunk egyet, és felmentünk a Normafára, hogy megnézzük azt a szép új játszóteret, amit nemrég adtak át.

Mit mondjak, jó dolguk van ezeknek a 12. kerületi gyerekeknek, na! Néhány buszmegállónyira az otthonuktól nem csak erdőben, réten, parkban vannak, csodálatos kilátással kísérve, hanem most már egy ilyen rendkívüli játszón is játszhatnak!

A Normafa Park egy hangulatos sétánya.

Ott jártunkkor a játszótér körbekerítve volt használható, ennek oka a füvesítés. Ha jól értelmezem a helyzetet, alapjáraton nincs itt semmiféle kerítés, ami egyrészt jó, mert az embernek van egy szabadságérzete, és piknikezni is lehet a réten, miközben a gyerekek szétjátsszák magukat néhány méterre tőlünk. A kerítés hiánya egy másik szempontból viszont nem annyira kedvező: ezen a hatalmas területen hétvégén nyilvánvalóan rengeteg kiránduló, erdőjáró család összegyűlik, és bizony ember legyen a talpán, aki a kettő-három-négy szaladgáló gyerekét folyamatosan biztonságos megfigyelés alatt tudja tartani. Kiemelném tehát, hogy erre nagyon kell figyelni az Anna-réti játszón: a lejtőn a gyerek hipp-hopp elindulhat világot látni úgy, hogy másodpercek alatt szem elől veszíted


Anna-rét

Az Anna-réti játszótér egy része.

A kerítés magyarázata.

Akár 21-es busszal, akár autóval, akár Gyermekvasúttal, akár Libegővel érkezel fel a Normafához, bizony a játszótérre gyalogolni kell. És inkább gyalogoljatok!
A másik megfigyelésem ugyanis, hogy ide járgányokat csak az hozzon, akinek gyermeke tökéletes biztonsággal képes a leghúzósabb helyzetekben is fékezni. Magyarul, ha nem dimbes-dombos területen élsz, a motort hagyd otthon vagy a kocsiban. Jobb az úgy, hidd el. Ne érezd azt, amit én éreztem, mikor kislányom elindult futibringával a sétányon, szépen hajtotta, ahogy szokta, majd egy kisebb lejtőn nem tudott megállni... én meg babakocsival utána, ordítva, halálra rémülve. Nem lett semmi gond, de a három járgányt azonnali hatállyal elvettük és visszavitte a férjem a kocsiba őket. Szóval jobb a békés séta, maradjunk annyiban.

És akkor jöjjenek a képek!


Ez a játék a felnőtteket is elbírja - tapasztalat. 

Szépséges új padok.

Mosdó!!! Játszótéren, mosdó!! Magyarországon!!! Tapsvihar!!

Ilyen belülről.

Hangulat alkonyat idején.

Pók alkonyat idején. :)

A Magic Me Pillangója itt is helyet kapott. 

Ezt a rész elvileg 14 év feletti gyerekek használhatják...
Tapasztalatunk: 6 és 8 éveseink simán, 4 évesünk komoly nehézségek árán,
de megmászta. Én mondjuk 6 év alatt nem javaslom.