2022. október 3., hétfő

ELINDUL A BARANGOLÓ HÍRMAGAZIN!


Feliratkozás a Hírmagazinra itt!

Nagy álmom volt már igen rég óta, hogy elkezdjek egy ingyenes online magazint készíteni barangolós témában. Sokat gondolkodtam a formátumon, és mondhatom, hogy ÉVEKIG azt hittem, hogy a megfelelő felület majd egy új honlap lesz. Aztán "megvilágosodtam": az embereket e-mailen kell elérnem. És ebben a megvilágosodásban a közösségi oldal vastagon benne volt. Leírom, hogyan jutottam erre a döntésre.

Fura, de azzal segített a FB, hogy másfél éve elvette a hirdetési jogomat. Feltörték a hirdetéskezelőmet - amit akkoriban még egyáltalán nem használtam - kampányokat indítottak róla, amit senki sem fizetett ki. Így szép lassan betelt a pohár a naaagy Metánál, és úgy döntöttek, véglegesen, és örökre elveszik a hirdetési jogomat. Erre akkor döbbentem rá, amikor a könyvemet szerettem volna meghirdetni. Hónapokig kerestük a megoldást, hónapokig kutakodtunk... a plecsni rajtam maradt! Ez lelkileg is nagyon megviselt, hiszen ártatlan vagyok az ügyben.

Belegondoltam, mi lesz, ha a FB egy napon úgy dönt, hogy bármi miatt engem letilt, ellehetetlenít? Mit tehetnék akkor? Ahogy a hirdetéskezelős kálváriából tudom: egy átlagembernek nincs szava, nincs hova fordulni jogorvoslatért. Kész, így jártál, kezdd előről az építkezést. Mit számít az, ha 10 év munkája van benne...! 

Szóval: a követőimet szeretném más formában is "megtartani". Annyit dolgoztam a Barangoló családdal 2013 óta, hogy fájdalmas lenne akár csak egyetlen embert is azért elveszíteni, mert a Meta ezt akarja. 

Márpedig ezt akarja. A tartalmaim, amiket kiteszek a blog saját oldalára a FB-on, a 3200 követőből mindössze néhány 100 embernek jelenik meg! 

- Hirdess, hogy lássa mind a 3200 fő, mondja a Meta. 

- Hogyan hirdessek, ha letiltottál, kérdem én.


Tehát, ha azt szeretném, hogy az ingyenes minőségi tartalmaim ezután is minél több emberhez jussanak el, a postaládájukba kell azt landoltatni. Hogy ezután mit kezdenek vele: törlik azonnal vagy mappába gyűjtik, vagy rögtön elolvassák? - már az ő dolguk. Az enyém az, hogy a magazin hónapról hónapra ott legyen az e-postaládában. 

Annak érdekében, hogy minél többen elolvassák, és értékesnek tartsák ezeket a leveleket, SZÉPNEK kell lenniük - jutottam a következtetésre. Szerettem volna elérni, hogy tényleg egy kellemesen olvasható, hívogató magazinformátumot tudjak kihozni belőle, ne egy száraz hírlevélfolyam legyen.

Amint megvédtem a szakdolgozatomat, a nyári szüneti szabad pillanataimban (nem volt sok) elkezdtem utána nézni, milyen felületen tudnám elképzelni a magazinomat. Sok hírlevélküldő szolgáltatás közül végül a Mailer Lite-ot választottam. Számomra nagyon fontos volt, hogy a szép képek tényleg kulturáltan jelenjenek meg, a felület legyen számomra átláthatóan kezelhető és érthető. Ti pedig megbízhatóan megkapjátok a magazin kiadványokat 2-3 hetente, de minimum havonta.

Így érkezett meg október első napjaiban a lehetőség a feliratkozásra. Remélem, sikerül ebből a műfajból is kihoznom a maximumot. 

Feliratkozás a Hírmagazinra itt!


1 megjegyzés:

  1. Szia Orsi! Kérlek, majd írd meg a tapasztalataidat a hírlevélről, hasonlón gondolkodunk mi is a fészbuk helyett... :) Horváth Péter (hoszamo.hu)

    VálaszTörlés