2015. augusztus 13., csütörtök

Kempingteszt: a Tomaj Kemping faházai


Szeretjük a változatosságot, és szeretünk alaposan megismerni egy-egy tájat, környéket. Ezért egyáltalán nem tűnt számunkra furcsának, hogy kéthetes nyaralásunkból egy hetet Révfülöpön, egy hetet pedig a közeli Badacsonytomajban töltsünk. Révfülöpről a Káli-medencét és a környező partokat, Tomajról inkább a tanúhegyek megmászását terveztük be a strandolás kiegészítő programjaként. 

A révfülöpi nagyüzemű kemping után érdekes volt megérkezni a Tomaj Kempingbe, amely egy családias, nyugodt, békés és határozottan csendes kemping. Dugig volt főszezonban, de ez a tömöttség-hangulat valahogy más, elviselhetőbb volt itt, mint a Balatontourist kempingjében. Nyilván ennek az is az oka lehet, hogy a Tomaj Kempingben igen sok a faházas vendég, akik saját kis konyhát, saját mosdót használnak házon belül, valamint nem csak a parton, hanem saját teraszukon is szívesen ücsörögnek.


Ebben a kempingben közvetlenül parti apartmanokat is lehet foglalni.

A Tomaj Kemping egyáltalán nem látszik a főútról, és igen kacskaringósan lehet bejutni autóval. Badacsonyörsöt elhagyva, de még Tomajba nem megérkezve kell lekanyarodni, át a síneken, és végighaladni egy nádas melletti kis szolgalmi úton, hosszan, be a kemping főbejáratáig. Aki vonattal érkezik, annak sokkal egyszerűbb a dolga, mert leszáll Badacsonytomaj megállóban, átbotorkál a síneken és már meg is érkezett. 

A kis recepciós bódéban aranyos, mosolygós hölgyek fogadják a vendégeket. Nem jelentett problémát, hogy egy nappal előbb kellett eljönnünk a foglalt dátumnál, rugalmasan álltak hozzá, szinte azonnal ki is adták a fennmaradó éjszakát, így nem kellett kifizetnünk. Ezúttal a faházakat szerettük volna tesztelni, időben sikerült egy ötágyas apartmant foglalni még a tavasz folyamán. Mint kiderült, utolsó pillanatban, mert sógornőmék (szintén öten) már csak egy négyágyasat tudtak foglalni, közvetlenül utánunk. Szóval ha ide szeretnétek jönni, érdemes korán észbe kapni.


Egy ötágyas apartman nagyobb szobája.
Egyszerű, praktikus berendezés.

A kis konyhában alapfelszerelés van.

Kisszoba.

A faházak teljesen berendezettek, illatos ágynemű és tiszta fürdőszoba fogadott minket. Sajnos második naptól kezdve ellepték az apartman konyháját a hangyák. Annyian voltak, de annyian! Semmit nem tudtunk velük kezdeni. Én várandósan, három kicsi gyerekkel nem kockáztathattam, hogy valami vegyszert befújjak/befújjanak nekik, amit aztán mi is szagolhatunk napokig. Ezért inkább tűrtük őket, gyakran töröltük le a pultot és sepregettünk. Ez mély nyomokat hagyott bennünk, és ötödik napon már nagyon idegesített! 

A másik, ami nem volt annyira örömteli, hogy az apartmanok teraszai épp csak egy kis paravánnal vannak elválasztva. Sehogy nem lehet elkerülni, hogy a cigarettafüst, a beszélgetés zaja át ne jöjjön. Én már tizennyolc éve nem lakom olyan házban, ahol egymás szájában élnek a szomszédok. Aki ehhez hozzá van szokva, annak valószínűleg fel sem tűnik, engem nagyon zavart. 



A teraszon is van minden, ami kell.

Ebben a hosszú apartmanházban legalább hat apartman van közvetlenül
egymás mellett.

A teraszok pedig alig elválasztva egymástól...

De nem akarok csak kellemetlenségről írni, hiszen azért ez a Tomaj kemping egy tuti kis hely! Főleg ami a strandját illeti! Nagyon hangulatos, árnyékos partszakasza van, két lépcsővel a vízbe. Mivel itt jóval kisebb a népűrűség, mint más helyeken (a strandokról nem is beszélve), a legmelegebb pillanatokban sem éreztem fullasztónak a vízben tartózkodó embermennyiséget. Kedves kis játszótér, homokozó várja a gyerekeket, az óriás sakk kulcsát a recepción lehet elkérni, ingyenes. Ugyanígy lehet "bérelni" ingyenesen ping-pong labdát és ütőket, az asztalok biztosítottak. 


Játszótér, kerti zuhany.

Sok-sok árnyék!

Egyáltalán nem zsúfolt vízpart.

Óriás sakk!


A parton áll egy kis étterem vagy inkább melegkonyhás büfé, látszik, hogy rossz időre is be vannak rendezkedve fedett és zárt beülős résszel. Egy nagy képernyőn az aktuális sporteseményeket lehet nyomon követni. Párszor ettünk itt, nem mondanám ütősnek az étel minőségét, de arra jó volt, hogy nem nekem kellett főznöm. :)



Ez mi ez?

Nem tudtunk rájönni, mi lehet az a furcsa betonförmedvény a strand mellett. Megkérdeztük a recepción, de a hölgy ott sem tudott komolyabb felvilágosítással szolgálni, csupán annyit mondott, hogy az egy stég, ami nem hozzájuk tartozik. Az ember persze megszokja néhány nap alatt, de azért az érdekes, hogy a kemping honlapján csupa olyan beállított fotó van fönt, amelyen nem szerepel. Kár, mert így az ember megérkezéskor csalódik, csodálkozik. Míg ha lenne erről a monstrumról egy rövid tájékoztatás a neten (pl: ipari műemék, nem engedik elbontani, vagy: a szomszédos telektulajdonos határozott kérésünk, felszólításunk ellenére sem kármentesíti a környezetet, stbstb.), nem lepné meg az ide nyaralni érkező vendégeket, és egyből magyarázatot is kapnának a jelenségre.

Összefoglalva a Tomaj Kemping faházas apartmanja ideális lehet olyan családoknak, akik jobban szeretik a saját fürdőszoba komfortját még egy kempingben is, de szívesen szomszédolnak, ismerkednek egy családias hangulatú helyen, közvetlenül a parton, a Badacsony lábánál, megfizethető áron. 

Ha hasonló szállást kerestek szintén a Badacsony közelében, nézelődjetek még itt is:
Eldorádó Kemping, Badacsonylábdihegy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése