2017. január 2., hétfő

A tó jegéről jelentjük


AKTUALITÁS  miatt megszakítom a Medves-vidéki sorozatot! Ki tudja, meddig lesznek velünk tartósan a mínuszok. Korizzatok a szabadban, természetes jégen! Felejthetetlen élmény lesz az egész családnak. Babakocsi? Csúszni egyedül még nem tudó, de szánkóba szívesen kapaszkodó kicsi? Kutya? Itt nem lesz gond! Korizz Te is a közeli kis tavak egyikén! Mi most a szép nevű pilisszentiváni Slötyin jártunk. 




Adél barátnőmtől kaptam egy ilyen képet január elsején:

A Jági-tó befagyott.

Csak annyit írt hozzá, hogy a Jági-tónál vannak, az ötletet a blogomról vette, és nagyon jól érezték magukat. A kép megtekintésének pillanatában tudtam, hogy másnap mi is Pilisszentivánon fogunk csúszkálni. Férjem lelkesen az ötlet mögé állt. 

El is indultunk, hogy majd milyen jó lesz nekünk a Jági-tónál... de ahogy elhagytuk Solymárt, és megláttuk a Csali Csárda mögötti Slötyin csúszkáló embereket, egy gyors fordulat az úton, és már parkoltunk is. A Jági-tó kisebb a Slötyinél és bizony gyalogolni kell a parkolótól. Viszont kétség kívül sokkal vadregényesebb az erdő közepén csúszkálni! Nekünk ezúttal ilyen igényünk nem volt, sokkal inkább örültünk, hogy csak megállunk a kocsival, és szinte már csúszunk is. 

Néhány lépésre a parkolótól már vehetjük is át a korit.

Van néhány pad, ahol át lehet venni a korit, és meg lehet pihenni a termoszban hozott teát kortyolgatva.

Csúszunk (mászunk), de itt biztosan nem okozunk dugót...

A jégpáncél vastag volt (félős vagyok, de itt nem féltem), a helyiek aktívan hokiztak, bátran átkoriztak egyik oldalról a másikra. 

Pihenünk, teázunk.

Csodálatosan szép volt a tó ezen a téli délutánon. 




Ahogy korizol, fújja a szél és süti a nap az arcod, szabadság olyan erővel kap el, hogy majd sokáig meríthetsz ebből az érzésből. Velem legalábbis így szokott ez lenni. 

A Slötyiről és a Csali Csárdáról ebben a bejegyzésben írtam korábban. 2 éve sokkal enyhébb januári napokat éltünk meg.


A Jági-tóról itt olvashatsz. Erre legutóbb tavasszal jártunk, békalesen.

A Naplás-tó is be szokott fagyni a 16. kerületben, itt találjátok az ezzel kapcsolatos bejegyzésemet.


Kommentben jöhetnek az ötletek! Ti merre szoktatok korizni természetes jégen? (Nem budapesti helyek is jöhetnek.) Gyermekkoromból emlékszem az Őrbottyáni-tóra, ott biztosan koriztam. Gödi barátaink szeretik a befagyott Kis-Dunát (mi a neve, van neve?), de nem tudom, pontosan hol van az a rész, ami jól korizható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése