2015. szeptember 29., kedd

Soproni hétvégénk - Belvárosi négycsillagos szállásunk


Az 1983-ban épült Hotel Sopron messziről kimagaslik a soproni épületek közül: már a Károly-kilátóból is kiszúrtuk első nap. Impozáns méreteivel és az öreg házakhoz képest modern látványával egyből feltűnik a szemlélőnek. A 100 szobás, négycsillagos hotel nem csak széles kínálatával, hanem rendkívül kedvező elhelyezkedésével is vonzza a turistákat belföldről és külföldről egyaránt. A 84-es útról közvetlenül elérhető nagy parkolója az autóval érkezőknek hívogató, míg belvároshoz közeli mivolta a gyalogos és biciklis turistákat csalogatja. A Tűztorony a szálloda főbejáratától mindössze 5-7 perces kényelmes sétára fekszik!

Ezt látod, ha gyalog érkezel, a Belváros felől.A kilátás pedig a panorámás szobákból - mi egy ilyen családi apartmant kaptunk - egyszerűen lélegzetelállító.
Nézzétek meg családi apartmanunkat belülről - még az érkezés pillanatában fotóztam gyorsan néhányat, mielőtt eluralkodik a szobán a káosz.


Összenyitható...

... a két szoba.

Ezt látod az ajtóból belépve.

És ezt, ha kilépsz az erkélyre.

Büféasztalos reggeli és vacsora várja a félpanziós vendégeket, mi minden alkalommal bőségesen jóllaktunk, és hatalmas kínálatból válogathattunk. A gyerekek minden reggelinél és vacsoránál találtak a fogukra való finomságot. Etetőszékből nincsenek elhalmozva, de az is lehet, hogy csak nem volt kint az összes példány a vendégtérben. Műanyag tányérok, poharak a kisebb gyerkőcöknek ki vannak készítve. 


A játszósarok pici, de nagyon felszerelt!A kinti játszótér gyönyörű, hívgató, gyerekeink többször is örömmel szaladtak ki, hogy mindent kipróbáljanak:A hotelt a GYSEV építtette, és azóta is ez a cég a tulajdonosa. Itt tartják nagyobb rendezvényeiket, és az utóbbi években a zöld törekvések kerültek előtérbe a szállodával kapcsolatban. A lassan, de biztosan bevezetett újdonságokkal megnyerték a Magyar Szállodaszövetség Zöld Szálloda díját. Mit tesz, hogyan működik egy zöld szálloda?

A második emeleti szobákban, valamint az ún. üvegteremben már fan-coil rendszer működik, azaz központilag szabályozzák a hőmérsékletet, a jelenleg ismert leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb módon. A többi teremben és emeleten is tervezik az átállást, valamint figyelik a pályázatokat, mert a napkollektorok lehetőségét is szeretnék kihasználni. Konferenciatermük több részre leválasztható, nappali világítása hatalmas tetőablakaival napfényes időben megoldott. Itt épp egy esküvőre készülődtek:Az ablakok 70%-át, a világítótestek 90 %-át cserélték az elmúlt években energiatakarékosra, a konyhában pedig vegyszermentes és/vagy környezetbarát tisztítószereket, vegyszereket alkalmaznak. Konyhájuk rendkívül büszke saját fűszerkertjükre! 

Amiben talán a leginkább kiemelkednek a környező szállodák közül, hogy nagy befogadóképességű kerékpártárolóval rendelkeznek. Míg itt voltunk, legalább két biciklis csoport is megfordult a szállodában. Friss nyugdíjasok Ausztriából, Németországból, Hollandiából, akik szívesen tekernek csodás természeti környezetben, gazdag kultúrájú városokon át, de szeretnek igényes helyeken megszállni: nos, ők alkotják a Hotel Sopron kerékpáros vendégeinek nagy százalékát. De egyéni vendégek is jönnek a direkt számukra kialakított biciklis csomagajánlatok kedvezményeivel élve.  

Ezen a képen talán létszik jobbra az a hatalmas bicikliszállító utánfutó, amely
német nyugdíjasok saját kerékpárját szállította Sopronig. A Hotel főbejárata előtt áll.

Különálló épületben kapott helyet a hangulatos Borház, külön rendezvények, hangulatos borkóstolók helyszíne.

Személyes tapasztalatunk az volt e szállodával kapcsolatban, hogy a gyerekeinkkel mindenki nagyon kedves, elnéző, sőt figyelmes volt. Egy pillanatig sem éreztem itt hátrányban magam azért, mert nagycsaládosként érkeztünk. Nem mi voltunk az egyetlen család több gyerekkel. A szálloda felkészült, és ráállt a családok fogadására, sőt, maguk is meglepődtek, hogy az utóbbi években hány belföldi család szervezte ide, Sopron városába, azon belül az ő szállodájukba éves nyaralását. Nem szezonon kívüli, hétvégi városnézését, hanem a nyaralását! A környék látnivalóit, az osztrák határ közelségét tekintve ez talán nem is annyira meglepő: a régió dúskál a természeti és kulturális néznivalókban. Mi három nap alatt, minden idő- és erőkeretünket kihasználva, az MT Zrt. részéről folyt komoly háttérmunka ellenére is csak egy kis szeletét láthattuk annak, amit e környék kínál. Kerekedjetek fel Ti is, és ismerjétek meg minél alaposabban Sopront és környékét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése