2018. július 25., szerda

Zselici nyaralás 9. : A kaposvári Virágfürdő


Nehéz elképzelni nyaralást igazi strandolás, fürdőzés nélkül, főleg, ha van kisgyerek a családban. Igenám, de fél éve nálunk már öt kisgyerek van!!! És csak két felnőtt. Hogyan strandoljunk idén? Strandoljunk-e egyáltalán, hogy mindenki biztonságban legyen? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések cikáztak a fejünkben még idehaza, Budapesten, mikor pakoltunk. Az világos volt, hogy vinnünk kell fürdőruhát, de az nem teljesen, hogy minek? Jelentem: többször is használtuk, mert kétszer jártunk a Virágfürdőben és egyszer a Zselicvölgy Szabadidőfarmon. Strandmatek és csúszdafotók a bejegyzésben.



Tehát, hogyan fürödjünk egy nagy strandon, úgy, hogy senkinek ne essen bántódása, de ahol senkit nem ismerünk és senkire nem bízhatjuk a gyerekeinket, és mindössze ketten vagyunk rájuk? Hmm. Sakkozgattunk, és arra jutottunk, hogy a kényszer nagy úr: a két nagyfiút el kell engednünk egyedül csúszdázni. Ezzel a felállással máris könnyebb. Ők vigyáznak egymásra, mint az árnyék, követik egymást - ez tényleg így van, megbízunk bennük. Lefektettük az alapszabályokat és aztán ők szépen mindent betartottak. A hatévest és a kétévest férjem elvitte a gyerekmedencébe, én meg a "bázison" maradtam Picurival. Így mindenki boldog volt. Számunkra ezek az alkalmak nem a felhőtlen strandolásról szólnak, hanem arról, hogy biztosítsuk a gyerekeknek a felhőtlen strandolást. És ezekbe az órákba néhány csendes, nyugodt perc fér csak bele, de ennyi belefér. 

Délutáni jeggyel, 15.00 után olcsóbb a belépés, érdemes ezt kihasználni. Egy másik hétköznapon, mikor egész napra mentünk, a hátsó, kerti bejáraton mentünk be, mert a parkolóban szinte a kapu mellett találtunk helyet még a délelőtti órákban. Hétfői nap volt, és nem tolongtak, ez külön örömet jelentett. 

Van óriáspalacsinta, fagyi, jégkrém, és egy étkezde is a nagycsúszdák mögött. Hát... itt a kínálat erősen a mélyhűtött-frissensült kombináció felé tendált, szinte kizárólag. Szerencsénkre egy gyerekcsapat után maradt a nekik szánt menüből, így kedvező áron ehettünk "normális" ételt aznap. 

A beltéri fürdőhelyeken nem jártunk, így is örültünk, hogy mindenki boldog a kialakult felállással. 
Itt vannak a képek a fürdő strandrészlegéről:

Gyerekmedence élményelemekkel

Estefelé már majdnem üres a strand.

Két szintről is lehet ugrani a 4 m mély vízbe.

Irtó klassz és szépen karbantartott játszótér - sajnos teljesen árnyékmentesen.
Családi medence az alkonyatban.

A Barlangcsúszda bejárata és végállomása.

Gyógymedencék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése