2017. június 29., csütörtök

Születésnap a Pálinkamúzeumban


Egyszer már meséltem Nektek arról, mekkora sikere lett a kimozdulós születésnapi ajándékunknak, amit férjem Édesapja kapott tőlünk két évvel ezelőtt. Akkor az Orsós Magnómúzeumba látogattunk el vele, egy egész napos családi kirándulás keretében. Idén ismét élménnyel leptük meg Papát, egy másik hobbijával kapcsolatban: Visegrádra vittük el a Pálinkamúzeumba. De előtte ettünk egy jót az Apátkúti-völgyben, utána pedig a gyerekek legnagyobb örömére nem hagyhattuk ki a bobozást! 



Korábbi írásaim egyik kedvenc helyünkről, Visegrádról:

Az Ördögmalom Étterem, ahol megvendégeltük Papát egy finom ebédre, bizony legutóbbi látogatásunk óta kibővült. Egy egészen terebélyes fedett terasszal lett nagyobb a hely, nyilván az ide érkező turisták növekvő száma miatt volt szükség a bővítésre. És így is tele volt (foglaljatok előre helyet)!

A rántott sajtokon túl van azért "rendes" étel is: pl. vadak, füstölt és sült pisztráng.

Kihagyhatatlan patakozás!

A Pálinkamúzem Visegrád Fő utcáján, a templomtól egy ugrásra található. Nagyon pici helyiség, belépve egy kis bolt fogad, majd meredek lépcsőn kell lemenni a pincébe, ahol az érdekességeket láthatjátok. Babakocsi maradjon fent!  

Központi helyen található Visegrádon ez az apró múzeum.

A szekrényekben a pálinkafőzéssel kapcsolatos "relikviákat" láthattok. Nem
értek a témához, de külső szemlélőként elég átfogó gyűjteménynek tűnik. 

Papa születésnapi ajándékként kapott egy saját,
általunk egyedileg gyártott pálinkacímkét.

A falon elhelyezett monitorokon automatikus vetítésen tekinthetitek meg például a pálinkafőzés történetét, legfőbb alapanyagait (tudtátok, hogy burgonyából is készült pálinka??). És slusszpoénként a "pince pincéjébe" mindenképpen menjetek le, élvezni fogják a gyerekek - ja, a felnőttek is!!


Mi történik, ha megnyomjuk a piros gombot?

Egy gyors fagyizás után jöhetett a srácok által várva-várt bobozás!


Torta helyett...

A bobpálya felett akadálymentesítették a hidat! Ez jó hír a babakocsis családoknak is. A gyerekekkel felváltva boboztunk, hogy mindenki sorra kerülhessen. A bérletek ára sokkal jobban megéri, mint az egyszeri csúszásoké, persze, mivel mi sokan voltunk, így is, úgy is bérlettel csúsztunk volna...




Ki mondta, hogy 70 felett nem lehet új dolgokat kipróbálni? :)
(Papa még nem bobozott.)

Eleredt az eső, de az alpesi bob ilyen menő esővédővel szemerkélő esőben
is működik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése