2023. január 2., hétfő

Balatonederics - a Balaton legcsaládiasabb arca - a Papp Vendégház ajánlója

- TÁMOGATOTT TARTALOM - 

- Szálláshelytesztelés meghívásra - 


Papp Vendégház - az Egry József utca felőli bejárat.
Szállásműhely szolgáltatásommal kapcsolatban már akkor megneszelte ajánlások útján egy-egy szálláshelytulajdonos, hogy lehet hozzám fordulni tanácsért, mikor még csak készítettük a honlapomat. Ezért a hatalmas, megelőlegezett bizalomért és szeretetért nagyon hálás vagyok! Így történt Melindával is, aki olyan lendületes, magas színvonalat átadni akaró, folyamatosan fejlődni vágyó szálláshelytulajdonos, hogy azonnal, az első telefonbeszélgetés alkalmával megtaláltuk a közös hangot! Még ősszel beszéltük meg, hogy amennyiben semmi váratlan nem jön közbe, mindent megteszünk, hogy idei karácsony előtti utazásunkkal a Papp Vendégházat látogassuk meg. Jelentem, minden ideálisan alakult, és december 21-én - igaz, hulla fáradtan és nyúzottan - de este 8 körül megérkeztünk a családdal.

Melinda és Laci néhány éve szerettek bele Edericsbe és a házba. Nem csodálom, beleszeretős hely ez az Ederics! Kelet-Magyarországról tették át székhelyüket erre a kedves kis településre, hogy mindenben a vendégek kényelmét tudják szolgálni. A Papp Vendégház évről évre egyre szebb és különlegesebb lett, és különlegességét nem csak a hatalmas, panorámás erkély vagy a medencés, sütögetésre is alkalmas óriási kert adja. 

10 + 4 főt tudnak kényelmesen elszállásolni ebben a méretes épületben (kisbabák ebben a létszámban nincsenek benne), összesen két apartmanban. Beszélgetésünkből kiderült, hogy úgy látják előnyösnek, ha mindkét apartmant egy társaság veszi ki, így nincs kellemetlenség a kert vagy a medencehasználatból eredően. Baráti társaságok, nagyobb családok, külföldi csoportok már mind igénybe vették a szálláshelyet, a legnagyobb elégedettséggel. 

A klubhelyiség rendeltetésszerű használat közben. :)

A háznak több erőssége is van. Egyik a hatalmas, mindennel felszerelt konyha a nagyobbik apartmanban - az egyik közösségi tér. A másik a valaha volt garázsból kialakított klubhelyiség, melyben úgy lehet még nyáron is közösségi életet élni, hogy nem zavarjuk vele a szomszédokat. Ederics ugyanis egy igazán csendes és nyugis település, sokan éppen ezért választják. Ide nem őrjöngeni jönnek a vendégek, hanem valóban pihenni. De egy nagyobb társaságnál előfordulhat némi hangoskodás - ez a szuterén klubhelyiségben azonban senkit nem zavar. Ráadásul nyáron ez a leghűvösebb tér is egyben!

Az étkezőkonyhában vacsora után indulhat a játék
a nagy asztalon!

Konyha, mindennel ellátva.



A klubhelyiség, szintén használat közben. Itt a nagy képernyőn
éppen Bud Spencer és Terence Hill szórakoztatta az ifjúságot.

Mikor üres a klubhelyiség.


Az emeleten találhatók a nagyobb apartman hálói, szám szerint 4 db. Három 2 ágyas és egy 4 ágyas szoba tényleg ideális társaságok, családok elszállásolására. 

A terasz decemberben...



... és novemberben, mikor munka miatt találkoztunk.
A Balaton jó időben látszódik innen!

Szép, igényes szobák.


A négyágyas szoba egy részlete.

A földszinten, külön bejárattal rendelkezik egy másik apartman, 4 személyes, két szobával és egy szép konyha-nappalival. Ahogy beléptem, arra gondoltam, hogy mennyire jó ez is, ha egy társaság olyan tagokkal érkezik, akiknek bármilyen okból előnyösebb egy elkülönülés (idős nagyszülők, vagy esetleg kisbaba, rosszul alvó kisgyerek miatt). Ehhez a kisebb apartmanhoz is jár egy kis privát kiülő terasz.

A nagy emeleti teraszról, amely 2 hálóból is megközelíthető, látszik a Balaton és a Keszthelyi-hegység. De van ám egy másik terasz is! A 10 fős apartman saját, privát kiülője teljesen intim, belátás nélküli, de kilátással rendelkező, egészen különleges tér. A közös képünk is itt készült Melindával. 

Pappné Melinda és én karácsony előtt.

A hátsó kertben medence, kerti sütögető, grill áll a vendégek rendelkezésére. A hatalmas kertben a gyerekek tudnak szaladgálni, tollasozni.

A kert egy őszi képen: a letakart medence, háttérben a sütögető
és a szabad füves terület, ahová a másik utcából akár 2-3 autó
is biztonságosan be tud állni. 

Kövesd be a Papp Vendégház FB oldalát, és élj a január végéig tartó, 20%-os előfoglalási kedvezménnyel!

Azért szeretek hazai vendégházakkal foglalkozni, mert van bennük egy PLUSZ. Ez a plusz azt a szeretetet jelenti, amivel a kiadók nem csak a pénzszerzési lehetőséget látják a saját házukban, hanem a valódi vendéglátás örömét. Melinda és Laci pontosan olyan vendéglátók, amilyenre szüksége van a magyar turizmusnak. Ők azok, akik kikérdezik az igényeiteket érkezésetek előtt, ők azok, akikkel mindent meg lehet beszélni, ők azok, akik mindenben megpróbálnak Nektek kedveskedni úgy, hogy a lehető legkevesebbet zavarjanak, míg ott nyaraltok. Tudom, sokaknak ez is szempont: Melindáék NEM ebben a házban laknak, ők a "hátsó szomszéd" - kéznél vannak, ha kellene valami, de sosincsenek láb alatt, nem fognak leskelődni és nem jönnek át kéretlenül beszélgetni. 

Feltöltődve, kipihenve, hagytuk el szállásunkat december 23-án, hogy átadjuk magunkat az ünnepnek és a családnak.


S hogy mit lehet Edericsen valamint a környéken csinálni? Belinkelem korábbi cikkeimet a környékről - egy kivétellel, mert Travellina egyik posztját is betettem a sorozatba:

  • Kb 4-5 perc autókázással elérhető egy kedves, családias strand, ahová kizárólag a helyiek és vendégeik járnak. Nem egy divatstrand - éppen ez az előnye. FB-on bejelentkeztem innen élőben, egy téli verzióját láthatjátok a strandnak. Álljon itt két kép:

Téli móka az edericsi strandon.

A retró kabinok nagyon megtetszettek nekem. :)

Szeretnél 3 hetente friss, tartalmas információkat kapni barangolásainkról, kirándulásötleteinkről, múzeumlátogatásainkról, jó szállásokról? Iratkozz fel hírmagazinunkra:

BARANGOLÓ HÍRMAGAZIN FELIRATKOZÁS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése