2014. június 26., csütörtök

Könyvajánló: Amíg zötyögünk


Friss, ropogós, könyvheti újdonság!

A méltán közkedvelt Amíg utazunk c. könyv és munkafüzet folytatása 2014. tavaszára jelent meg a Pagony gondozásában. Az első részről ITT írtam.

A sorozat folytatódik!

A Könyvhéten addig dulakodtam érte a Pagony tömött standjánál, míg meg nem vettem. J

Nanuk, a már nem is olyan kicsi eszkimó fiú egy év elteltével ismét Budapestre látogat, ezzel újra esélyt adva magyar barátai és a tolmács-vigyázó szerepében velük rohangászó Bali bácsi számára, hogy megmutassák neki Budapest és a környék szépségeit. A könyv rendkívül változatosan, érdekesen, szórakoztató illusztrációk segítségével számol be Doma, Panni és Nanuk hétköznapi kalandjairól városban és városon kívül.

Munkafüzetet egyelőre nem láttam hozzá, de elképzelhető, hogy lesz.


Míg az első kötet inkább a kötött pályás metróra, fogaskerekűre, libegőre és természetesen a villamosokra koncentrált, ezúttal a hajókkal, buszokkal, levegőben közlekedő járművekkel kapcsolatban okosodhatunk.
Nekem nagyon tetszik a könyvben, hogy az illusztrációk részeként tálalt mélyrehatóbb, részletesebb információk nem a történet részei, tehát idén pl. egyszerűen kihagyom őket a felolvasásból, de jövőre vagy azután már felolvasom majd őket.

A könyv részlete: a fejezetek végén összefoglaló az útvonalról.

Doma sem lett fiatalabb, rendkívül viccesen, kiskamasz módjára számol be a történésekről a könyvben – ami valójában a naplója – és neveti ki velünk a sokszor együgyű, ezúttal épp szerelmes, szórakozott Bali bácsit. Mert Bali bácsi, ha Olgikáról esik szó, véletlenül 6 gombóc fagyit is enged elnyalni a gyerekeknek egyenként, s ha valahogy véletlenül szerelmére terelődik a beszélgetés, nem restell jegyet venni a Szentendréről Budapestre tartó Hunyadira, holott nem is hajóval tervezték a visszautazást. Jókat derültünk a gyerekekkel a kedves illusztrációkon és a poénos jeleneteken, gondolatban a családdal kalandoztunk Budapesten, Szentendrén és a Badacsonynál, repültünk velük képzeletben a léghajón!

A család ezúttal a Balatonig utazik. Középpontban végig a járművek!

Szívből ajánlom a könyvet a közlekedést szerető gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése