2017. szeptember 3., vasárnap

Nyíregyházán nyaraltunk - összefoglaló

Nyíregyházára kevés ember szervezi az éves családi nyaralását, sokkal divatosabb a Balaton-környékében, a Fertő-tóban, a Tisza-tóban vagy a varázslatos Őrségben gondolkozni, esetleg nagyvárosok (Sopron, Pécs, Kőszeg) környékére építeni a látnivalók sorát. Mindez tökéletesen érthető, ha azt nézzük, hogy ezek a helyek valóban bővelkednek mind a kulturális, mind a természeti látnivalókban, programlehetőségekben, Nyíregyháza pedig talán (hozzájuk képest) kevésbé. Mégis, mikor kiderült, hogy a horvátországi nyaralásunkat le kell mondanunk, mert nem biztos, hogy végig tudom csinálni a hosszú utat az erős várandós rosszullétek miatt, nem sokat teketóriáztunk, hogy hová foglaljam a szállást. Sóstó már régen a tarsolyunkban volt, és mikor egy téli napon megnéztük az Állatparkot, elhatároztuk, hogy ide vissza kell jönnünk: több napra, jó időben. NEM BÁNTUK MEG egy percig sem, hogy végül itt nyaraltunk. Mindezt csak azért írom le, hogy nyomatékosítsam: egy kevésbé "befutott" helyen is kiválóan lehet ma Magyarországon nyaralni, amennyiben felkészültök a környékbeli programlehetőségekre és megtervezitek előre a napokat - én így tettem, és így minden belefért, mindenből pont elég volt.Sóstó egy családi paradicsom, erről írtam itt:
Hatalmasat sétáltunk a Belvárosban, ettünk egyet, és egy szép, akadálymentes játszóteret is felfedeztünk.
A Múzeumfaluban visszarepültünk az időben és megismerkedtünk számos népi hagyománnyal.Két nagy fürdőt is kipróbáltunk, sőt, az egyikbe visszamentünk.
Ha már hazánk ezen szegletében jártunk, egy napot rászántunk, hogy megismerjük Máriapócsot, a híres zarándokhelyet és Nyírbátort a "Sárkányvárost"Fedezzétek fel ti is bátran Magyarország keleti tájait!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése