2017. május 2., kedd

Rollerrel Szegeden - állatkert


Egy alföldi, hatalmas méretekkel bíró állatkert és vadaspark látogatásához a létező legjobb ötlet rollert vinni. Hogy miért? A gyerekek folyamatos mozgásban lesznek, előre mennek a rollerrel, tehát több időt tudnak egy-egy állatnál tölteni, sosem jut eszükbe, hogy "Elfáradtam!", mert ezt csak akkor hallod, ha gyalogol a csapat, és úgy egyáltalán: rollerezni buli. Azért nem árt, ha legalább az egyik szülő szintén rendelkezik guruló járgánnyal, mert sírás, esés esetén gyorsan utol kell érni őket! Mi ketten a férjemmel felváltva toltuk a babakocsit és gurultunk - ez nagyon jó elosztásnak bizonyult, mert mi magunk sem purcantunk ki annyira, mintha végig loholtuk volna az utat. A legmenőbbek akkor lettünk volna, ha egyikünkön görkori lett volna, de hát minden nekünk sem megy. :) 



Több állatkertben jártunk már az elmúlt években, például (kattints a linkekért) a miskolciban, a veszprémiben, a budapestiben, a nyíregyháziban és kívülről láttuk a frissen felújított pécsit is. Ez alapján mondhatom, hogy a szegedi Zoo nem tartozik a legkorszerűbb állatkertek közé, de ez mit sem vesz el a látnivalók gazdagságából. Magyarul: attól, hogy nem toltak bele olyan hihetetlen összegeket, mint mondjuk a veszprémibe vagy a nyíregyháziba, egy nagyon szerethető és sok látnivalót kínáló állatkert a szegedi. Mindenféleképpen ajánlott családos program, ha a közelben jártok!

Mint manapság a legtöbb állatkertben a világon, itt is korszerűen átcsoportosították az állatokat földrészek szerint. Tehát "bejárhatjátok" a dél-amerikai pampákat, az afrikai szavannát és így tovább. A kiírások informatívak, nem túl hosszúak, ikonok segítik a tájékozódást. 

Most pedig jöjjenek a kedvcsináló fotók, kommentekkel:

Megérkeztünk! Az új épület előtti parkolóban télen, szezonon kívül nem kellett
fizetni.

Egy-egy ösvényen emelni kell a rollert. De nem
ez a jellemző.

Nem is tudom, láttam-e gepárdot hazai állatkertben...

A világ egyik legszebb szőrzetű állata (szerintem) a kispanda, már veszprémben
is lenyűgözött.

Játékok, tanösvénytáblák itt-ott.

Vajon...





... melyikük győzne egy küzdelemben?

















Japán darvak (ha jól emlékszem a nevükre).

A parasztudvar sztárjai!

Fókalesen a gyerekek.

Indulhat a dél-amerikai körutazás!


Kisláma, nagyláma...

... kisalpaka, nagyalpaka.

Kisgömböcök! :)

Áááá, nem is élvezik a száguldást!

A Medve-ösvény a leghosszabb, rollerral nem járható
része az állatkertnek.

Ilyenek az infotáblák.

A vidrales egészen különleges!

A nagyjátszón még a felnőttek is megtalálják a számításukat, ugyanis komplett
kültéri tornapályát is tartalmaz.



Télen a büfé nem üzemelt, de jó időben a Pelikán büfé teraszáról a fókákban gyönyörködhettek!

Összefoglalva:
A Zoo Szeged nagyon jó! Szezonban pedig, mikor a gazdag növényvilág és az erdő is életre kel, egészen biztosan felejthetetlen élményt nyújt! Ismerjétek meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése