2018. július 23., hétfő

Zselici nyaralás 6.: A Szennai Skanzen gyerekekkel


A nap nagy részét nyaralásunk szerdai napján Mesztegnyőn, majd Marcaliban, egy pizzériában ücsörögve töltöttük. Bár az egy órás Marcali-Szenna utat a gyerekek teli hassal, jóllakottan átaludták a kocsiban, mégsem sikerült kitörő örömöt varázsolni arcukra, amikor Szennán kiszálltunk a kocsiból, és közöltük velük, hogy a következő program a szabadtéri néprajzi gyűjtemény meglátogatása lesz... És ez a hozzáállásuk a későbbiek során sem változott. 



Az eddig megismert szabadtéri gyűjtemények közül (Szentendre, Pityerszer, Nyíregyháza, Ópusztaszer) a szennai messze-messze a legkisebb. 

Icurka-picurka gyűjtemény az általunk ismertekhez képest.

De hát mondhattam én bármit a gyerekeknek arról, hogy milyen érdekes megnézni, hogyan éltek régen az emberek, nem jöttek lázba. Sajnos Szennán a kiállítás önmagában nem alkalmas arra, hogy a gyerekeket ténylegesen mélyebben érdeklődésre serkentse. 

Libuskák az egyik kertben: ez érdekes volt.

Régen így nézett ki a bébikomp. (Járókának hívják egyébként.)

Pajta teli sok-sok hasznos tárggyal.

Igaz, vezető nélkül, néhány kedves néni rövid (munkanap végi, gyors) tájékoztatása alapján jártuk be a gyűjtemény házait. Szülői lelkesedésünkön kívül nem volt másunk. De... megpróbáltuk!

Kedves porták. Az aranyos munkatársak válaszoltak kérdéseinkre, ha
láttuk őket, és volt mit kérdezni.

Templom a domboldalban.




A templomot, melynek fakazettás mennyezetét nagyon szívesen megnéztem volna, az orrunk előtt zárták be - sajnos a belépésnél nem szóltak, hogy ezt 17.00, tehát zárás előtt előtt meg fogják tenni. Így erről nem tudok saját fotót hozni Nektek. Itt egy kapuban álldogálós, feltekintős kép:




Mindenesetre, míg a Legkisebb Barangoló jóllakott az autóban, a többiek rendkívül sokáig eljátszadoztak a kapu előtt folyó kis patakkal. Ez azért szép emlékként maradt meg bennük. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése