2023. szeptember 12., kedd

Bekukkantottunk a Nemzeti Parkba az Isonzó-torkolatnál

Képes beszámoló az Isola della Cona tanösvényéről

Szó szerint bekukkantottunk. Az Isonzó folyó torkolatánál található nemzeti parkban ugyanis a tanösvény egy teljesen zárt terület körül visz körbe, amely kerítéssel védett. A kerítésen több helyen van betekintési lehetőség, ahogy a tanösvény halad körbe, újabb és újabb megállók követik egymást, és egy madárvárta is van kb. félúton. A séta mindössze 3.5-4 km lehet, változatos, szép terepen, egy hosszabb szakaszán ráadásul pallósoron. A mini túra simán teljesíthető kisgyerekes családok számára is, ideális program volt egy olyan napon, amikor reggel még hűvös volt, de napközben már melegedett a levegő - emiatt a délután természetesen már a strandon ért minket. Képes beszámoló következik egy kellemes délelőttről, amit a szinte érintetlen természetben töltöttünk.

Van egy másik séta, illetve kiránduló útvonal: ez sokkal hosszabb, és nem körtúra, hanem oda-vissza 6-6 km egyenesen a töltésen. Aki végiggyalogolja, azt kiviszi a tengerig - de én ezt inkább bringásoknak ajánlanám - bár magam sem tudom, mennyire járható a töltés biciklivel. Családdal, nyári melegben mindenképpen megfontolandó.

Ismerkedünk a tereppel

A Nemzeti Park épülete - sajnos nem látogatóközpont, csak
irodák, és egy vendégház

A szaletli alatt egy alapos térkép.

Áttekintő - mi a körtúrát tettük meg

A másik épületben van egy nagyon egyszerű étterem, büfé.


Rengeteg szeder útközben!


Az egyik leskelődő ponton :)

Csendes, békés kilátás - illetve BElátás a nemzeti parkba


Madárvárta

Kilátás a madárvárta emeletéről


Csudagyönyörű volt ez a látvány! 

Megint egy kukkantás!

Pallósor a víz felett

Kökény

Az egyik utolsó bekukkantási lehetőség, már közel a cél

Darázsgarázs


Ez a túra ideális kikapcsolódás egy olyan délelőttön, amikor nem szakad az eső, de még éppen nincs strandidő. A kempingtől mindössze 20-25 perc kocsiút, visszafelé pedig jól bevásároltunk friss zöldséget az egyik út mellett található gazdaságból. 

A séta végén jól esett a magunkkal hozott tízóra elfogyasztása.
Padok, asztalok rendelkezésre állnak.

Az egyik csatorna türkizkék vizét...

Próbáltuk lefotózni, de élőben sokkal szebb! 

Grado sorozat:

Szeretnél havonta friss, tartalmas információkat kapni barangolásainkról, kirándulásötleteinkről, múzeumlátogatásainkról, jó szállásokról? Iratkozz fel hírmagazinunkra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése